Categorii

Producători

eXpertMusic

Buletin de știri

Muzicuță a fost inventata  în China , în urmă cu câteva mii de ani . Acest instrument , numit " Sheng " , a fost confectionat  la inceput din  bambus , și a devenit un instrument important in muzica traditionala din Asia . Sheng a fost introdusa în Europa la sfârșitul secolului al 18-lea , și în curând a devenit  un instrument foarte popular .( muzicuta de astazi )

La începutul secolului al 19-lea , producatori de instrumente din europa  au început să experimenteze aceste instrumente  folosind ancii metalice , în loc de cele de lemn utilizate în Sheng . În 1820 , un tânăr pe nume Christian Friedrich Buschmann a creat un instrument cu ancii metalice , pe care l-a numit "Aura " . Acest instrument a devenit popular , cu toate acestea furnizate numai anumite  note .
În 1825 , un alt tanar  european  Richter  a inventat un instrument care a devenit muzicuță moderna  . Acest instrument a avut 10 găuri și două plăci .din metal . 
Producția de masă de muzicuțe a început la Viena în 1829 . Muzicuțele  au fost curând produse în alte orașe la fel de bine . În Trossingen , un sat din Germania , Christian Messner și vărul lui Christian Weiss ,ceasornicari de meserie , au început să producă muzicuțe , în timpul lor liber .
Această afacere a devenit de succes . Câțiva ani mai târziu , un alt ceasornicar  din Trossingen , pe nume Matthias Hohner , a vizitat  atelierul lui Messner și Weiss , și a învățat tehnica de construcție a muzicuței . Apoi a început propria afacere , ajungand in cele din urma cel mai mare producator de muzicute din lume .

Matthias Hohner nu a fost aparent un producator de  muzicuțe foarte bun , cu toate acestea el a fost un om de afaceri excelent . El a cumparat afacerea concurenților săi , iar în 1862 a început să exporte muzicuțe în Statele Unite , care a devenit în curând cea mai mare piata sa . Hohner continuat să isi  extindă afacerea , iar în 1900 el a predate afacerea  celor 5 fii ai săi .

In prima  jumătate a secolului 20 , popularitatea de muzicuta  continuă să crească. Muzicuta cromatica , care include  un buton ce  permite schimbarea  notelelor  , a fost dezvoltata de Hohner . În anii 1930 , Larry Adler a devenit cel mai cunoscut muzicist  , și a rămas așa până la moartea sa în 2001 .